Samsøe Samsøe väljer Centra och svenska Aino för e-handel, lämnar Salesforce Commerce

In Centra, E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det har varit lite mer skralt med e-handelsreleaser, nyheter och förändringar åren efter pandemin. Men just i vinter kommer flera större varumärken med nyheter om nya plattformar och partners. Samsøe Samsøe är en av dessa. Design- och smyckesvarumärket grundat 1993 är en bjässe i Danmark och ska nu satsa på en uppdaterad digital upplevelse för att kunna skala upp och växa ännu snabbare online.

0 Mkr
omsätter bolaget
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Det ska bli en lösning baserad på Centras D2C-stöd inom headlessarkitekturen. Svenska e-handelskonsultationsbyrån Aino ska få sköta design och produktion. Idag återfinns samsoe.com på en Salesforce Commerce Cloud med både Sitecore och inRiver PIM framtagen av bl a Impact Commerce och Alpha Solutions. Samsøe Samsøe är även en CRM/CX användare av allt möjligt inom Salesforce Customer 360 som Salesforce Commerce Cloud, Salesforce Marketing Cloud och Salesforce Service Cloud.

Varumärket Samsøe Samsøe har idag fokus på allt från moderna kläder, skor och accessoarer för både män och kvinnor. Bolaget har runt 350 anställda.

Aino har numera även verksamhet i Oslo.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte kris överallt, Centra firar fjorton releaser på åtta veckor