SAP molnbaserade cross- och up-sell program ökar med 85 procent, ABB viktig kund

In CXM, E-handel, Nyheter, Oracle ATG Web Commerce, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Molnets betydelse som katalysator för att sälja in fler egna (och nyligen förvärvade) produkter ska inte underskattas. En stor anledning till att racet till molnet är så ”på” hos Microsoft, AWS och Google. Men speciellt hos molnförespråkarna med fullt fokus på den egna produkten, som Oracle och SAP.

De sistnämnda har en nyligen namngiven taktik för att sälja produkter till de som återfinns inom egna molnbaserade S/4HANA ERP etc. Den beskrevs i detalj av CEO Christian Klein nu i juli. ”RISE with SAP” är den nya tjänstepaketeringen som ska erbjuda SAP:s ”Business Transformation as a Service”. Under andra kvartalet 2022 ska SAP:s cross- och upselling mot just RISE kunder ökat med 85%, varav 77% köpte in nya delar av viktiga och lönsamma sviten SAP BTP, business tech platform (datahantering, analys, artificiell intelligens, applikationsutveckling, automatisering och integration i samma SAP miljö). En livsviktig ambition och målsättning för framtiden, anser troligtvis molnintresserade och relativt unge Christian Klein. Som relativt nyligen fick ensamt ansvar på CEO-tronen.

Alla svenska kunder som valt att gå MACH, headless och decoupled på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade headlessektion. Läs allt här.

RISE kunder 2022 ska vara Moderna, RWE, HeidelbergCement och Bridgestone. Samt ABB Information Systems.

SAP menar att RISE with SAP ska hjälpa dessa kunder att:

  1. Redesign their end-to-end business processes.
  2. Transition to a new agile ERP in the cloud.
  3. Innovate on the platform to design their own custom solutions.

SAP tittar annars just nu noggrant på vad som händer inom Oracle med deras omfattande nedskärningar. Bolagets tapp inom omsättning och lönsamhet under året är inte långt ifrån sin amerikanska kollega. De områden Oracle just nu ser över, CX och Commerce, är inte heller områden som rosat marknaden och styrelse/aktieägare inom SAP den senaste tiden.

Bolagets årliga, vidlyftiga spenderande i ”SAP Winners Circle” med runt 5000 anställda (inte sällan säljare, med framgångar inom initialt ordervärde, inte verifierad lönsamhet) som drar till bl a Hawaii med familj för att överösas av lyx ifrågasätts just nu anonymt i olika forum av de egna anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Moderna måste erbjuda upplevelser i "Netflix-klass", strategin bakom headless-projekten