SBAB stänger SiteVision mobilsajt, satsar responsivt

In Featured, Java, Responsive Design / Mobilwebb, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Per Thelin, Chef över Digitala kanaler på SBAB Bank, berättar för MKSE att banken natten till tisdag slängt upp sin nya responsiva sajt. Xlent och Ziggy står bakom Sitevision 3.0-produktionen.

sbab sitevision

”- Mer än tio procent av våra besökare besöker oss via sin mobil eller platta. En siffra som ökar varje månad. Genom att vara en av de första svenska bankerna som erbjuder en responsiv webb möter vi därför våra kunders behov och kan ge dem allt det innehåll de vill ha på en och samma sajt, oavsett om de använder sin mobil, en surfplatta eller en dator.

Vi nöjer oss dock inte med en responsiv webb, för vi vet att våra kunder inte gör det. De vill även ha bra och enkla appar och det blir ett av våra kommande fokusområden i vårt bankbygge som syftar till att göra oss till den bank som är bäst på att möta sina kunder.”

Detta i samband med lanseringen av nya fondprodukter och att SBAB byter grafisk profil.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lekebergs kommun släpper nytt intranät på Sitevision tillsammans med Webstep

Samtidigt stängs den tidigare, bara nio månader gamla mobilsajten som MKSE ifrågasatte, ned för en gemensam lösning.

Men den rekommenderade lösningen och det delvis inbyggda stödet för responsive design dög inte så det ska vara en skräddarsydd lösning.

Dessutom landar besökare som använder den gamla länken på en felsida. Vid lansering var det även vissa problem att logga in Telias och Nordeas e-legitimation på den nya sajten.
Team:
Tobian Haire – Creative Director – Ziggy Creative Colony
Boris Kehr – Art Director – Ziggy Creative Colony
Kal Ström – Gränssnitt – Ziggy Creative Colony
Jane Gustafsson – Projektledare – SBAB Bank
Johan Aschan – Utvecklare – SBAB Bank
Mia Granlund – Redaktör – SBAB Bank
Erik Gävert – Utvecklare – Xlent
Johan Albertsson – Utvecklare – Xlent

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Malmö Stad köper in Formpipe ärendehantering, SiteVision och RPA på plats

 

 

 

 


Apica Systems

Kommentarer

  1. Vi hoppas på att kunna åtgärda länkarna från gamla mobil-sajten under dagen. Kom gärna med mer input, vi tar glatt emot det!
    Lättast gör ni det på vår kundo-sajt https://sbab.kundo.se/org/sbab/

  2. Nu ska mobil-urlerna fungera igen, tack för felanmälan.

  3. Nästan mer JS än innehåll att ladda ner. Sitevisionsjuka?

  4. Edenström anstränger sig för att hitta fel på SiteVision som vanligt…

  5. Har de inte haft ett responsivt pressrum hur länge som helst? Bra att huvudsajten uppdaterades iaf.

  6. Vi är fortsatt mycket nöjda med SiteVision som CMS. Dock är det som Martin påpekar så att vi inte valt att nyttja det inbyggda responsiva stödet i SV. Orsaken till det är att vi inte kan uppnå den flexiblitet vi kräver med det gridsystem de valt att nyttja samt att vi inte har 3.0 på alla våra webbsajter.

  7. Hej Jidder. Använder informationen från mina test tillsammans med den data tipsarna kom in med. För din information så tycker ALLA CMS-vendors samma sak, så det är rättvist på det sättet.

Leave a Comment