Scania blandar friskt med .NET, PHP och WordPress

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Javascriptramverk, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, SDL Tridion Sites, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Lastbilstillverkaren Scania huserar på en brokig skara CMS. Huvudsajten ligger på en customlösning SDL Tridion i .NET, från projektet Scania Internet Toolkit som styr 45 nationella Scania-webbplatser. Det leddes av StoneBeach.

Men nysläppta Scanianewsroom.com, med ett otal Twitter, FriendFeed, Flickr och YouTube kopplingar (jobbigt att underhålla alla), fick ligga på en WordPress Open Source CMS.

Småroliga trucker-communityt Kingsclub.se är även det PHP baserat. Kingsclub är en, med flash och PHP, modifierad phpBB forumlösning.

Nya lastbilserien R-series webbplats är egentligen främst en Sagastream.com flashspelare men ligger på SDL Tridion ASHX sidor (.NET miljö) med scriptaculous lightboxad AJAX-bildvisare bl a.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Elain öppnar upp ny ID och digital närvaro tillsammans med Seventy Agency

Noterar även att digitala kundtidningstjänsten e-magin (.NET) finns inköpt i miljön.

För övrigt, konkurrenter som skapar digitala magasin (PDF > Flash för det mesta) på samma sätt som e-Magin är: Mypaper, Mediapaper.nu, Olivesoftware, Valuesoft, Textalk och Zmags.

Kommentarer

 1. Martin, jag tror att huvudsajten ligger i cms:et Tridion eller har de bytt på sistone? Det kanske är anledningen att de använder WordPress för Scania Newsroom eftersom det är väsentligt flexiblare.

 2. Utvecklingsprojektet Scania Internet Toolkit – Next Generation – leddes av Scania IT med Informationsavdelningen (Corporate Relations) som uppdragsgivare. StoneBeach har agerat underleverantör.

  På Tridions CMS vilar vår koncernsite samt övriga 58 landssiter – inkl. återförsäljarnärvaro globalt.
  WordPress möjliggör en flexibel närvaro i sociala medier. En tight redaktionell process, smarta kopplingar mot Newsroomet och duktiga medarbetare underlättar underhåll och publicering.

  Att blanda ihop E-magin, WordPress, Youtube och Tridions CMS är lite som att jämföra en megafon med en cykel. Du använder dem för olika saker helt enkelt.

  /Erica M Zandelin
  Manager, Internet Communications
  Corporate Relations, Scania

 3. Hej Erica, tack för input. Blandar inte ihop er WP eller Tridion med något annat, jag observerar helt enkelt de digitala verktyg som Scania valt att länka in.

 4. Tufft ^_^ Gillar designen på hela siden, skön känsla samtidigt så är det väldigt användarvänligt. Hade man bara haft ett lastbil körkort så hade man lätt velat ha en utav de nya R-Series lastbilar!

 5. Sedan finns ju intranätet InLine och, ja, …

  WM-Data var inblandade på något sätt. Best viewed in IE6.

 6. InLine ja. En officeintegration av rang. Det är tragiskt när det krävs en färsk civilingenjörsexamen för att ha kompetens nog att lyckas producera drägligt innehåll.

 7. Pingback: 3+2 Social Media Newsrooms under luppen - Sociala medier

 8. Pingback: 3+2 Social Media Newsrooms under luppen | BjornSennbrink.se

Leave a Comment