Scania blandar friskt med .NET, PHP och WordPress

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Javascriptramverk, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, SDL Tridion Sites, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Lastbilstillverkaren Scania huserar på en brokig skara CMS. Huvudsajten ligger på en customlösning SDL Tridion i .NET, från projektet Scania Internet Toolkit som styr 45 nationella Scania-webbplatser. Det leddes av StoneBeach. Men nysläppta Scanianewsroom.com, med ett otal Twitter, FriendFeed, Flickr och YouTube kopplingar (jobbigt att underhålla alla), fick ligga på en WordPress Open Source CMS. Småroliga trucker-communityt Kingsclub.se är även det PHP baserat. Kingsclub är en, med flash och PHP, modifierad phpBB forumlösning. Nya lastbilserien R-series...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Martin, jag tror att huvudsajten ligger i cms:et Tridion eller har de bytt på sistone? Det kanske är anledningen att de använder WordPress för Scania Newsroom eftersom det är väsentligt flexiblare.

 2. Utvecklingsprojektet Scania Internet Toolkit – Next Generation – leddes av Scania IT med Informationsavdelningen (Corporate Relations) som uppdragsgivare. StoneBeach har agerat underleverantör.

  På Tridions CMS vilar vår koncernsite samt övriga 58 landssiter – inkl. återförsäljarnärvaro globalt.
  WordPress möjliggör en flexibel närvaro i sociala medier. En tight redaktionell process, smarta kopplingar mot Newsroomet och duktiga medarbetare underlättar underhåll och publicering.

  Att blanda ihop E-magin, WordPress, Youtube och Tridions CMS är lite som att jämföra en megafon med en cykel. Du använder dem för olika saker helt enkelt.

  /Erica M Zandelin
  Manager, Internet Communications
  Corporate Relations, Scania

 3. Hej Erica, tack för input. Blandar inte ihop er WP eller Tridion med något annat, jag observerar helt enkelt de digitala verktyg som Scania valt att länka in.

 4. Tufft ^_^ Gillar designen på hela siden, skön känsla samtidigt så är det väldigt användarvänligt. Hade man bara haft ett lastbil körkort så hade man lätt velat ha en utav de nya R-Series lastbilar!

 5. Sedan finns ju intranätet InLine och, ja, …

  WM-Data var inblandade på något sätt. Best viewed in IE6.

 6. InLine ja. En officeintegration av rang. Det är tragiskt när det krävs en färsk civilingenjörsexamen för att ha kompetens nog att lyckas producera drägligt innehåll.

 7. Pingback: 3+2 Social Media Newsrooms under luppen - Sociala medier

 8. Pingback: 3+2 Social Media Newsrooms under luppen | BjornSennbrink.se

Leave a Comment