SEB senaste att bygga sin egna nyhetssajt

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Tidningarna läggs ned, annonseringen blockeras av användarna och sociala media sköter distributionen. Kan egenägda nyhetskanaler och sajter vara en väg ut ur detta brus och virrvarr? Det verkar vara fler som anser att pressmeddelanden på Mynewsdesk, SMNR och PR-byråarbete inte fungerar längre.

Med nya Make it på makeit.seb.se vill nog främst SEB och Viveka Hirdman-Ryrberg, lite sent om sider, ge prisbelönta Handelsbanken EFN en match. Men de ska även testa på vad Atea Voister, EkonomIT, DagensPS och delvis Realtid.se/Metro.se (genom Custos och Mats Qviberg) lärt sig genom att skapa egenproducerade nyheter. Eller varför Adobe CMO.com, Bezos Washington Post och Banners Brietbart valt fortsätta år efter år, för den delen. Kan det vara framtidens melodi?

Make it är en WordPress-satsning full med Sitecatalyst, Yoast och Adobe Dynamic Tag Management spårning. Lite SEO vann man på att bygga Make-it på samma plattform som tidigare användes för bloggen Green Room som startade 2013. Samtidigt har de lyckats göra artikelsidorna ”osäkra”, genom att ha http://-innehåll på https://. Ser inte bra ut för besökarna.

SEB.se är annars Episerver-användare. Men på nyhetssajten blev det redaktörsvänliga WordPress. Nyhetslöpet, framtaget av Spoon, byggs främst upp av egna nyheter blandade med ytterst “native-aktiga” annonser för SEB med möjlighet att kommentera. Samt i footern finns det hela tiden tips om olika typer av ekonomisk SEB-rådgivning och annat.

SEB ska annonssamarbeta ”med BreakIT om MakeIT” under en period.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Snabbväxande restaurangkedja tar hjälp av AI

Leave a Comment