Sexskandalen på Drupal växer, problem för Acquia

In Drupal, Nyheter, Open source PHP, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Dries Buytaert har inte stärkt sin produkt eller Aquias professionalism i det uppmärksammade BDSM-sexfallet tidigare i vår. Liksom i tidigare uppmärksammade skandaler innebär händelsen främst dålig publicitet för plattform och intressebolag samt har därtill skapat en splittring i det så viktiga communityt.

Över 150 framträdande Drupalutvecklare och talespersoner för open source plattformen har i april och maj startat en protest. De kräver att Drupals grundare och talesperon Dries Buytaert ber om ursäkt till den tidigare Drupal Association-medlemmen Larry Garfield. Gruppen menar att han ska tillåtas ha vilka sexuella böjelser han vill, det är inget som varken Dries eller Drupal Association har något med att göra.

De vill dessutom visst se Garfield som talare på framtida DrupalCons (något som Dries och co. berövade honom i april). Som stöd bjuder de under hashtag och på sajten DrupalConfessions.org på egna berättelser om vad som gör dem ”unika” sexuellt etc.

Denna typ av separation från stora delar av communityt är inte heller bra för Dries kommersiella intressebolag Acquia, som redan har problem med egna intressen gentemot communityts syn på monetarisering av öppen källkodsmjukvara.

Intresserade av Drupal?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som KI.se, TeliaSonera och Nordiska Muséet.

Leave a Comment