Shopify kopplar loss köpknappen mot Instagram, börskursen upp med 58 mdr

In Amazon, E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Som att inte Shopify var Amazons största utmanare redan innan. Nu flyttar Shopifys Shop Pay-knapp, divisionen leds av svenske Carl Rivera, ut från egna SaaS-plattformen och börjar fungera i alla andra sammanhang. Som sociala mediernas Google Shopping, Facebook Shopping (Instagram shoppingfeeds lockar nog) samt t ex i andra egenbyggda custom-lösningar, headless-lösningar eller i den konkurrerande e-handelsplattformarna.

Redan i februari var iofs Rivera entusiastisk kring att kommit in i Instagram Shopping med en CSR-anpassad version av egna knappen.

Det är verkligen ett decoupled- eller nästan lite ”öppet källkods” drag av bolaget som tidigare främst velat hålla egnaDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Urban Deli släpper nytt på Contentful och Shopify tillsammans med Frank


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon