Skakig Periscope istället för Meerkat när DI sänder från Twitter

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Det blev Periscope med Katch till fördel för Meerkat när DI.se under 3 minuter börjar livestreama börsens utveckling varje dag. Den första sändningen, med något väl skakig kamera, avslutades för en timme sedan. Även programledaren stakade sig och att det var en livesändning kändes märkbart av. Till skillnad från t ex mer välproducerade, även den dagliga DI TV.

De rätt ofiltrerade kommentarerna utgör en viss risk för DI. I första inslaget kommenterades främst att reportern var ”söt” samt att krönikören hade ett stort skägg.

09:30 kommer Yasmine Härnebo Grapenwall prata om det senaste inom börsvärlden varje dag. Det finns även en livechat. Dessutom finns en blänkare via Periscope-inspelaren Katch.me med en mobilvänlig stream från en artikel på vanliga DI.se (EPiServer).

Till skillnad från många andra Periscope sändningar ligger sändningen kvar även efter den gick live.

Peter Fellman ansvarar för satnsingen. DI har 32 000 följare på Twitter.

Utmanaren Meerkat har under stunder legat före Twitters egna temporära livestreamingtjänst, men med ägarna i ryggen tar nu Periscope tillbaka marknaden.

Positionen kunde även innehafts av svenska, numera tröggående, Bambuser eller Ustream, men de insåg inte användarnas vilja att knyta livesändningar till Twitter tidigt nog.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fler titlar släppta på Bonnier News Business headless-platta

Kommentarer

Leave a Comment