Skandia handlar upp ännu en partner inom UI och UX, rekryterar för Episerver 7

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Essen International är ny UI partner till Skandia. De ska stå för försäkringsbolagets identitet, även den digitala under de kommande åren berättar ett pressmeddelande. Ett uppdrag som verkligen bollats runt de senaste åren.

Antrop berättade för MKSE.com att de ägde det nya UX-arbetet och även webbdesignen. Det var så sent som sommaren 2016. Året innan, 2015 berättade Kurppa Hosk hur de då stod bakom den nya Skandia.se profilen. De ska bl a tagit över delar av arbetet efter designbyrån Söderhavet var inne 2014/2015. De hade tidigare ansvaret att ta fram en ny Skandia.se/Skandiabanken.se design som aldrig riktigt rullades ut i sin helhet.

Den nuvarande digitala IDn togs därmed fram redan 2014 men har av okända anledningar inte kunnat rullats ut i sin helhet fram till förra året. Nu ska troligtvis den tre, fyra år gamla designen göras om av Essen.

Skandia och gamla Skandia Bank är stora Episerveranvändare (med en helt öppen inloggning) som sysselsätter en flertal egen digitalenhet av front- och backendresurser. De rekryterar även i januari till flera olika inhouseroller för en större migrering 2017 från Episerver 5 till Episerver 7. Skandia har även Mogul Addnode som en tidigare teknikpartner.

0,5m
kunder har Skandia
Skandia har 2,5 miljoner kunder i Sverige, Norge och Danmark, ett förvaltat kapital på drygt 460 miljarder kronor och 2 500 anställda.

Essen jobbar även med Mathias Dahlgren, Profoto, Gant och Glycomine.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bonava bygger nytt med Kurppa Hosk, satsar på Marketing Automation

Leave a Comment