Skövlad regnskog gav tuff start för AAK och Nordic Morning

In Nyheter, Content Marketing, CXM, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nordic Morning berättar att de har vunnit över kosmetik- och ingrediensföretaget AAK som ny kund. Nordic Morning ska fungera som en strategisk och kreativ partner i bolaget digitala transformationsresa. Timingen kunde varit bättre, samma dag som samarbetet meddelas berättar några granskande reportrar på Expressen att AAK är en stor användare av palmolja från skövlad regnskogsmark i fattiga Indonesien. Börskursen faller idag.

Därmed intensifieras ett större digitalt krishanteringsarbete. Uppdraget skulle innan skandalen främst vara att låta AAK skapa långtidsengagemang för egna varumärket i ett mer digitalt landskap.

” – På AAK Personal Care letade vi efter en strategisk och kreativ partner med erfarenhet inom skönhetsindustrin och ett brett spektrum av kompetenser inom det digitala B2B / B2C-marknadsföringsområdet för att fortsätta vår digitala transformationsresa. Nordic Morning uppfyllde alla kriterier och vi är mycket glada över att kunna arbeta med teamet och lita på deras expertis och kreativitet när vi utvecklar försäljnings- och marknadsföringsverktyg för att stärka den digitala kontakten med våra kunder och partners.”

Sade Lisette Townsend, Global Director of Business Development & Marketing vid AAK Personal Care. Digitas LBI står bakom den Episerver CMS lösning som AAK använder sig av sedan några år tillbaka. AAK AB, tidigare AarhusKarlshamn AB, är ett svensktbaserat ingrediensföretag som tillverkar vegetabiliska oljor till bland annat livsmedelsindustrin, kemi-, läkemedels- och kosmetikindustrierna samt till djurfoder.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Golf-förbundet väljer Nimble Initiatives och Strife CMS

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss