SmartCMS tar rygg på EPiServer i sin marknadsföring

In Easyweb, Nyheter, Optimizely/Episerver, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

EPiServers betydelse för svensk CMS blir allt mer påtaglig.

”Alla fördelarna med EPiServer plus en massa mer.”

..skriver svenska SmartCMS i sina AdWords reklam copy. Tassar de inte farligt nära svenska lagar kring användning av etablerade varumärken och en hel del etik i och med detta uttalande?

SmartCMS från Lund omsätter 7,5 Mkr och går med en hundratusen SEK i förlust. CMS:et ståtar med CPen, Agellis och Flatfrog som kunder.

Förra veckan skrev MKSE.com om Easyweb som gav sig på främst Drupal och WordPress med sin ”jämförelse” som öppet ifrågasatte och var negativ mot open source CMS alternativ. Vilket vart mycket omdebatterat.

EPiServer har enligt gamla MKSE.com-siffror 59 % av den svenska enterprise CMS-marknaden (baserat på Stockholmsbörsens Large och Mid Cap listor q3 2009).

Kommentarer

  1. Vi använde EPiServer som dolt sökord i någon Google-annonskampanj för annat CMS för några år sedan innan vi själva jobbade med EPi och då hörde direktör Runhem av sig i egen person och påtalade att de inte accepterade det. Att som SmartCMS gör, dessutom visa varumärket i annonsen, lär ju eh…inte vara uppskattat..

  2. Denna har rullat ett tag också. De andra sökord ”episerver” annonsörerna är partners. Men NodeOne har köpt sökordet ”polopoly” & ”escenic”.

Leave a Comment