Snabbare social webb för informationsavdelningar med Social Media Newsroom

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Play-kanal / Multimedia, Sociala media / web2.0, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Jag brukar säga åt CMS-projektbeställarna att ”passa på”. Vare sig man tror det eller inte så brukar det gå 4-5 år mellan sajtrenoveringarna hos myndigheter, större organisationer, tidningar, largecap eller midcap-bolag. Så se till att utöka det belagda, dedikerade projektteamet med alla funktioner ni vill ha. Det där ”1.1 projektet nästa år” blir sällan av, av olika anledningar (folk slutar, nya prioriteringar, nya budgetar).

För 4-5 år sedan fanns inte det som går under samlingsnamnet ”web 2.0” på samma sätt. Och dessa tillägg och kanalkopplingar (t ex Youtube, Twitter, Facebook Pages, Flickr, AddThis (sociala bokmärken som Facebook, Pusha, Google, m fl), Slideshare och Scribd) verkar en del informationschefer, kommunikatörer och IR-ansvariga sakna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Innovationslabben 2.0 är en grej, Scania öppnar Scania Sergel hubb

Beställare tycks delvis kringgått omständiga och tidskrävande centrala CMS-upphandlingar genom att köpa ett separat  Social Media Newsroom. Paket som hjälper IR och informationshanteringen att bli mer öppna och multimediaintegrerade säljer bra.

Några exempel är det WordPress-baserade paket som Scania köpt. Samt ett som Cision tagit fram till sina kunder baserat på EPiServer WordPress. H&H konkurrerar med en liknande produkt som Cision fast på EPiServer. Den har bl a SEB byggt sitt Newsroom på.

Appelberg har bra information om hur Scania resonerade. Här finns mer information om hur samma lösning byggdes upp och Björn Sennbrink har ställt nya social media newsrooms (SMNR) från Electrolux, Scania, BRIO och SAAB under luppen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tio sätt Elon Musk snabbt får tillbaka de 429 mdr Twitter kostade

Sermo Consulting med 10 anställda jobbar med SMNR för Color Line, Dell, Electrolux, SAS och Scania i Norge och i Sverige.

Kommentarer

  1. Det ”paket” som Cision erbjuder är ett samarbete med Sermo och bygger inte på EPiServer utan WordPress, t.ex http://media.folksam.se. Sermo har även byggt newsroomen åt Electrolux och Scania.

  2. Ja men Cision har ingen Social Media Newsroom produkt som bygger på EPI-server. http:/www.cisionwire.se bygger på EPI-server men det är en annan produkt och inte ett social media newsroom.

Leave a Comment