Snabbväxande restaurangkedja tar hjälp av AI

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Brödernas hamburgerkedja har valt att med hjälp av egna algoritmer AI-prognostisera framtida råvarubehov samt ta fram optimerade inköpsförslag efter varje enskild restaurangs förutsättningar.

Till grund för prognoserna ligger Brödernas egna försäljningsdata och receptur, tillsammans med extern data såsom väder-, evenemangs- och kalenderdata. Inköpsförslagen optimeras sedan utifrån önskat leveransschema och råvarornas hållbarhet, i syfte att minimera svinn och se till att så färska råvaror som möjligt används vid tillagning och servering. Tekniken kommer från Binary Brains samt AI-baserade prognoser i Qvanti inköpssystem.

” – Brödernas har vuxit kraftigt under det senaste året. En stor del av tillväxten bygger på möjligheten att skapa en ekonomisk hållbar drift där varje nyöppnad enhet bidrar till expansionen. Vi har tillsammans med våra leverantörer Caspeco, Qvanti och Bazaro lyckats bygga en effektiv analytisk miljö som ligger till grund för framgången. Ett område som vi nu ser stor utvecklingsmöjlighet inom är att automatisera inköpen med hjälp av AI-teknologi från leverantören Binary Brains. Binary Brains är likt oss ett entreprenörsstyrt företag där allt är möjligt. Plattformen kommer att säkerställa ett minskat matsvinn och en starkare ekonomisk hållbar drift som tillåter oss att växa vidare och fortsätta från 76 till 110-120 restauranger innan årets slut”,

Säger Henrik Mattsson, vice vd, Brödernas. Brodernas.nu är en WordPress CMS produktion.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Uberduck Uberbots erbjuder kändisars AI-röst till callcenters