Snus- och Tändsticksmuseum satsar på ”Wow” och interaktion

In DAM, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Snus- och Tändsticksmuseum ville göra en förflyttning från att vara ”ett litet museum i Sverige” till ”ett stort museum i Sverige. Det krävde ny digital närvaro som NetRelations fick stå för. Museet öppnade nyligen efter renovering och då kom sajten upp samtidigt.

Det framtida Snus- och Tändsticksmuseum behöver, utöver att erbjuda information, interagera mer med sina besökare. NetRelations ska bl a identifierat vilken typ av moment som bidrar till att skapa en mer interaktiv upplevelse för besökaren. Exempelvis arbetade de med ett nära bildspråk där personer och aktiviteter tydligt hamnade i centrum.

snusochtandsticksmuseum

Copyn präglas av engagerande och levande fraser som ”just nu” och ”på gång”. NetRelations arbetade också mycket med att förtydliga de aktiviteter som museet erbjuder då ett av målen med webbplatsen är att öka antalet deltagare på till exempel snusprovningarna.

Utmaningen var även att få ”historieberättaren” Snus- och Tändsticksmuseum att bättre förmedla historien med ett ”Wow”.

0m
200 miljoner dosor snus såldes 2011

Samlingarna ägs av Swedish Match Tobaks- och Tändstickshistoriska stiftelse. Museet drivs med ekonomiskt stöd av Swedish Match AB. Swedish Match jobbar med Comprend och Ottoboni inom Episerver. Och har QBank som DAM.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Frontify köper bolag, skapar "ny era för DAM-plattformar"

Leave a Comment