Snus- och Tändsticksmuseum satsar på “Wow” och interaktion

In DAM, Episerver, Nyheterby Martin EdenströmLämna en kommentar

Snus- och Tändsticksmuseum ville göra en förflyttning från att vara ”ett litet museum i Sverige” till ”ett stort museum i Sverige. Det krävde ny digital närvaro som NetRelations fick stå för. Museet öppnade nyligen efter renovering och då kom sajten upp samtidigt.

Det framtida Snus- och Tändsticksmuseum behöver, utöver att erbjuda information, interagera mer med sina besökare. NetRelations ska bl a identifierat vilken typ av moment som bidrar till att skapa en mer interaktiv upplevelse för besökaren. Exempelvis arbetade de med ett nära bildspråk där personer och aktiviteter tydligt hamnade i centrum.

snusochtandsticksmuseum

Copyn präglas av engagerande och levande fraser som ”just nu” och ”på gång”. NetRelations arbetade också mycket med att förtydliga de aktiviteter som museet erbjuder då ett av målen med webbplatsen är att öka antalet deltagare på till exempel snusprovningarna.

Utmaningen var även att få “historieberättaren” Snus- och Tändsticksmuseum att bättre förmedla historien med ett “Wow”.

m
200 miljoner dosor snus såldes 2011

Samlingarna ägs av Swedish Match Tobaks- och Tändstickshistoriska stiftelse. Museet drivs med ekonomiskt stöd av Swedish Match AB. Swedish Match jobbar med Comprend och Ottoboni inom Episerver. Och har QBank som DAM.

Fler artiklar om ämnet:  Tres nya online marketing avdelning väljer att designa om, ökar avsluten med 220%

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.