Snygg Drupal/WordPress för Media Evolution av GoodOld

In Drupal, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Pelle Wessman och duktiga kollegor på GoodOld valde att ge medieklustret och medlemsorganisationen Media Evolution en Drupal för huvudsajten och WordPress för bloggarna.

Inte ens i Drupal-sammanhang kan längre Drupal (eller något annat som Movable Type eller Blogger för den delen) stå emot oemotståndliga WordPress 3 CMS. Det fanns även en tidigare vana av att arbeta med WordPress.

http://blog.mediaevolution.se/wp-content/uploads/2011/02/QRcupcake.jpg

HTML5 och CSS3 ska använts för mobila enheter stöd. RSS-läsarstödet ska förbättrats med realtidssupport genom Apache Pubsubhubbub (är inte tjänsten stor nog för en rename nu? – snacka om ingenjörsnamngivning).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Boliden, LKAB, ABB, Epiroc och Sandviks nya initiativ väljer WordPress

Väldesignat, sköna typsnitt och bra Twitter-integration i resultatet. Men filmvisarkontrollerna exponeras helt galet från startsidan. Dessutom känns bloggen en aning väl frikopplad från Drupal’en i en annars så tight release.

Kommentarer

  1. Känns inte som att d7 har tagit världen med storm, wordpress däremot utvecklar otroligt fort och på rätt sätt.

  2. Allt för tidigt att döma D7 så hårt. Det är en kraftig förbättring från Drupal 6, men sajtmakare och modulmakare har ännu haft väldigt kort tid på sig att sätta tänderna i och dra nytta av alla nyheterna.

    Att jämföra Drupal med WordPress är som att jämföra äpple och päron – WordPress är ett väldigt mycket enklare system som det inte alls krävs samma insats för att hålla sig uppdaterad med.

Leave a Comment