Socialdemokraterna bygger om sin EPiServer, tar in Obamas framgångrika BSD Tools

In Analys / Statistik, Google Voice etc, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Socialdemokraternas digitala leverantörer, med Avantime i spetsen, ska de senaste 6-12 månaderna jobbat hårt inför valåret med att skriva om stora delar av Socialdemokraterna.seEPiServer.

För ett halvår sedan gick SSU som första användare ut och berättade att de tillsammans med Reform Act testat Barack Obamas kampanjverktyg BSD tools under en period. Testen ska blivit så pass framgångsrika att även Socialdemokraterna numera använder sig av den analytiska, interaktions-, engagemangs och bidragsinsamlande plattformen.

2012’s Winning Campaigns

Det högintressanta tillägget ska varit en grundstomme i den digitala samordning och centrala kontroll av en valkampanj som gjorde Facebooks Chris Hughes berömd och ofta nämns som en stor anledning till Obamas framgångar. Socialdemokraterna sneglade redan 2010 på Obamas strategi och har de senaste 5 åren tagit inspiration från satsningar som MyBO.

En rejält digital uppdatering som kan bli minst sagt värdefullt för partiet i höstens val. Det är även vad partiordförande Stefan Löfven borde synkat med duktiga Charlotta Ulvenlöv och tagit med sig upp på scen under förra veckans Webbdagarna i Stockholm inför 1500 digitala beslutsfattare. Det hade gett en bättre bild av vad partiet faktiskt gör digitalt istället för att osäkert baissa Twitter för att lyfta fram ”personliga torgmöten”.

socialdemokraterna

BSD Tools tas fram av firman Blue State Digital,  som även varit bland de mest kritiska till den senaste miljardrullningen inom Healthcare.gov. BSD Tools olika delar beskrivs som:

SSU ligger kvar på en open source Joomla! CMS från 2010 som var i behov av större uppdateringar. Den har tidigare hackats och legat nere i dagar. Obamas kampanjer använde även Google Analytics MVT i stor utsträckning.

Leave a Comment