Socialdemokraterna.se trevlig EPiServer release från Avantime

In Check out/Kassasystem, Featured, Google Maps, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Språkstöd by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Socialdemokraterna med väldigt färska kommunikationschefen Karin Pettersson har under tisdagen slagit upp portarna för ett av de större EPiServer-släppen under året. En gedigen och väl genomarbetad satsning. Innehåller bra mycket mer funktionalitet samt helhetskänsla än storkonkurrenten Moderaterna.se / Moderat.se (Litium) – trots att även de under 2009 designat om efter det tidigare ganska illa omtyckta CMS-plattformsbytet.
socialdemokraterna

Nya socialdemokraterna.se / sap.se är utvecklad på EPiServer CMS 5 av Avantime, ett förnyat förtroende för det snabbväxande Stockholmsgänget som gjorde en innovativ lösning redan för några år sedan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Kennelklubben handlar upp ny Optimizely av Esatto

Med strukturtitlar som ”Agera för förändring” märks att även Mona Sahlins webbköpare influerats av den famösa Obama kampanjen.

På nya sajten hittar vi en scriptad startsidemeny med tre val i höjd och fyra, förändringsbara (?) val i sidled, bra språkstöd och tillgänglighetsanpassning (fanns sedan tidigare).

Flickr Socialdemokraterna, Youtube kanalen för Sossarna och Twitter Sossarna finns på plats och ”dela”-knappar för de sociala bokmärkestjänster som räknas, Facebook, Twitter, Bloggy och Delicious (tillräckligt, bättre än 163) och flera typer av olika nyhetslistningar.

Större sajtfeatures navigeras till via ikoner. De är: Netroots, en ”portal för progressiva bloggar”, medlemssektionen Mitt S med Bli medlem, en e-handel (halvtrist Eurovator i iFrame), Ge en gåva och en events-kalender med geografisk Google Maps-koppling.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avantime vinner SMÅA, stöd inom digital marknadsföring och SoMe

Den tidigare så innovativa, paginerade sökningen finns kvar med radioknappar för utval. Men saknar fortfarande den innovativa AJAX-lösningen från 2006/2007 som försvann.
socialdemokraterna2

Slutligen sköts första kampanjsajten kopplad via en lightbox-lagd kampanjruta som enbart dyker upp vid första besöket på vissa mallar.

Oavsett politisk tillhörighet en release att bli glad över.

Kommentarer

  1. Mmm, oavsett partitillhörighet måste man ju (tyvärr?) erkänna att sap.se är rätt mycket vassare än moderat.se.

Leave a Comment