Socialdemokraternas nya WordPress sågas

In Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Socialdemokraternas senaste webbtillskott i regi av Irene Wennemo får brysk kritik från Svenska Dagbladet. Tobias Brandel på SvD tycker det är pinsamt att WordPress-satsningen S2013.se – Socialdemokratisk reformdebatt (med gratistemat (!) Zinepress från 2009) ska vara en social webb men helt saknar dela-funktioner till t ex Facebook och Twitter. Satsningen ska vara en ersättare/komplement inför nästa val till gamla bloggportalen Netroots. Avantime står bakom Netroots, det är en del av... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Följande kommentar har föreningen s2013 skickat till Tobias Brandel idag:

  Hej Tobias,

  Du har rätt, det var dåligt att oss att inte ha klart med delningsknappar till Twitter, Facebook, deli.cio.us, etc. när vi lanserade S-2013. Vi kommer förstås att åtgärda detta så fort vi hinner.

  På många sätt har man säkert rätt att förvänta sig att allt ska vara färdigtänkt vid en lansering. Och jag önskar verkligen att vi hade haft den funktionen du efterlyste. Men jag vill ändå passa på att rätta dig i någon mån. s2013 är INTE lanserat av socialdemokraterna. Sidan drivs av en förening med samma namn. Föreningen är inte en del av partiet utan fristående. Den är inte tänkt att ersätta Netroots. Vår målsättning är inte i första hand att hitta skribenter från bloggosfären, utan vi riktar oss ganska mycket mot akademien och socialdemokratiska ”kunskapare” som hamnat utanför partiet efter många år där en intellektuell debatt inte stått högt i kurs.

  Så här lyder vår ändamålsparagraf:

  1 § Ändamål
  Föreningen skall främst

  * Tillhandahålla webb för samtal om form och innehåll i kommande partiprogram och om konkreta reformförslag
  * Samverka med andra organisationer om seminarier, skrifter med mera
  * Länka till avhandlingar, uppsatser, böcker
  * Ta fram handledning och studiefrågor kring ovanstående

  Syftet är att skapa ett forum för de som är intresserade av att diskutera och formulera partiprogram och konkreta reformförslag

  Syftet är därtill att tillfredsställa ett behov av ett forum och en plats för studenter, intellektuella, forskare och andra intresserade att formulera partiprogram och konkreta reformförslag.

  Det betyder förstås inte att vi inte ska göra oss tillgängliga genom sociala medier. Men det faktum att vi är en förening där allting byggs och drivs ideellt och med mycket små resurser gör att vi försöker steg för steg lära oss av våra misstag och lyssna till den kritik som förs fram. I det sammanhanget vill vi tacka dig för att du påminde oss om någonting viktigt.

  Med vänlig hälsning

  Magnus Ljungkvist
  v. ordförande s2013

 2. Per Schlingmann #webbdagarna WordPress / EPiServer ”Sossarna är bra på att jobba systematiskt med bloggar.”

Leave a Comment