Sogeti om EPiServer som informationsspridningsverktyg

In Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstromLämna en kommentar

EPiServer konsulten Sofia Max på Sogeti hyllar informationsspridning med EPiServer som CMS, hon beskriver följande scenario inom ett företag med EPiServer webb på Sogetis Typepad blogg:

Informationschefen skapar en sida i verktyget som representerar affärshändelsen. Under denna sida skapar hon tre undersidor. En sida för information som alla ska se; en sida för information till regionchef, ledning och säljare; en sida för ledningen. Nu sätter informationschefen rättigheter till de tre sidorna med hjälp av grupper. Första undersidan får gruppen ”alla” rättigheter till. Andra sidan får grupperna ”ledning”, ”säljare” och ”regionchefer” läsrättighet till. Tredje undersidan har bara gruppen ”ledning” rätt att läsa.

När infochefen har skrivit klart sin information går ett mejl ut till anställda med en länk till intranätet. En vanlig anställd går in på sidan och ser bara den första undersidan. När en person i ledningen klickar på länken presenteras alla tre undersidorna.

På det här sättet minimeras administrationen för informationschefen, säkerheten ökas och informationens integritet bevaras.

Leave a Comment