”Solen är större än allt”, ny digitalt ID och logotype för 2,3 Mkr hos Sundsvalls kommun

In Nyheter, CXM, Online Marketing, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sundsvalls kommun har precis visat upp egna nya identiteten, profilen och det digitala ID som kommunen kommer använda och associeras med framöver. Sundsvalls nya varumärke och kommunikations samt reklamstrategi har gått loss på totalt 2,3 Mkr i konsultarbete, visar de offentliga dokumenten. För pengarna har kommunen fått en mer uppdelad logotype än den gamla svarta draken. Nu är det ett ”Större än-tecken” infört tillsammans med vad som ser ut att syfta på solen, ”SUN” på engelska. Därefter det mindre uppenbara ordet ”DS” samt alla, eller ”ALL” på engelska.

”En bra logotyp ska skapa reaktioner.”

Menar de ansvariga beställarna på kommunen. Gullers Grupp med en utökad verksamhet på plats i Sundsvall står bakom samordningen av kreatörer och strateger. Själva logotypen ska däremot inte varit så dyr, det isolerade arbetet i Illustrator att ta fram logotypen ska gått loss på runt 10% av totalsumman. Resten är en ”plattform” för kommunen att arbeta vidare på.

Vi har börjat med nyhetsbrevsutskick med enbart CRM-nyheter! Det finns även fyra andra intressenischningar.
Ta del av en helt personaliserad MKSE.com upplevelse idag. Klicka här

2,3 Mkr-beställningen har vissa likheter med när Göteborgs Turistbyrå och Göteborg & Co (del av Göteborgs stad) handlade upp kommunikationskonceptet ”Go:teborg”, som däremot fungerade bra iom ö:ets exotiska bakgrund samt att ordet ”Go” passade för att uppmana besökare att komma till Göteborg.

För bara 7-8 år sedan släpptes en annan ny logotype för kommunen, då med sloganen ”Norrlands huvudstad”. Detta några år efter att Stockholm hade blivit ”Capital of Scandinavia” i reklammanér under 2006. Den kombinerade gröna drakskölds- och kronlogotypen dök däremot inte upp så ofta efter att den hade handlats in. Kommunen själva gick tillbaka till sin klassiska drake.

Cybercom vann WordPress uppdraget för Sundsvall.se för omkring sex år sedan, en open source-plattform de sedan dess legat kvar på.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss