Solita öppnar två sorters AI-labb och studios, växer i Sverige med nya kunder

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Solita är stolta över att redan drivit sin egna inhouse ”AI Studio” i ett års tid. Det är en egen variant för test-, projektering och labbande Lite som studios kring ”design thinking” och ”service design” fungerade för några år sedan.

0 st
medarbetare anställdes förra året
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Solita Gen AI Studio förstärktes nyligen även med ett ”Generativ AI Lab”. Det ska vara ett projekt där man samarbetar med facility management företaget ISS inom Gen AI Twins. Projektet ska resultera i en masteruppsats för Åbo universitet.

” – Projektet ‘GenAI Twin’ av Solita och ISS är ett av världens första kundprojekt där resultaten och lärdomarna från användningen av generativ AI i mjukvaruutveckling observeras på en praktisk nivå: handlingar istället för ord. Experimentering är det snabbaste sättet att lära sig. Vi är mitt i en omvandling som kommer att påverka flera industrier och arbeten globalt.”

Säger Solitas CEO, Ossi Lindroos.

Kunder till Solita i labben är idag Social Insurance Institution, Kela och NATO.

Solita ska växt med 465 nya anställda under 2023 och visade i Sverige upp 13 procents tillväxt. Företaget har nu cirka 2 100 konsulter inom digital transformation i nio länder i Europa.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss