Sony Mobile om att skrota Drupal och Polopoly för WordPress

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Drupal, Elastic path, Featured, Open source PHP, Polopoly Atex, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Vid årets Webcoast 2013 i Göteborg uppmärksammades förfarandet tidigare Sony Ericsson lämnade sin 100-200 Mkr investering i Polopoly, Drupal och Elastic Path och satsade helhjärtat på en WordPress PHP CMS.

sony mobile wordpress

Ett år efter externwebbslanseringen av Sony Mobile så berättar Marcus Hansson, Senior Community Manager Sony Ericsson Developer Program, mer om plattformsvalet och utmaningarna. Det i samband med att han får yttra sig om den nyligen släppta Android-communitysajten. Ett projekt som rådgjorde med Sonymobile.com teamet och kom fram till att WordPress kunde fungera över hela nya Sony Mobiles webbflora.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Praktiska gymnasiet live på WordPress av AcadeMedia Inhouse

Närmaste alternativet skulle ha varit Drupal CMS 7.

Med en start i projekt som Developer World 2010 och Labs sommaren 2011 hade kunskap och erfarenhet inom WordPress genererats. Sony Mobile vågade nu satsa helhjärtat på plattformen. Trots att den av många, inte minst i Drupal-kretsar, fortfarande kallades för bloggplattform.

Då det är open source har speciella rutiner för att testa de WordPress-pluggar Sony Mobile väljer att installera (27 finns uppe idag) tagits fram. Främst stabilitet, säkerhet och förväntat beteende testas. Språkstöd är även viktigt för Sony Mobile.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hårvårdsproduktföretaget handlar upp ny partner, bygger e-handel

Det välbesökta communityt är en Amazon AWS/S3 (för bilder)/EC2 driftad lösning med eget Google Search och Edgecast CDN. Det finns så klart även continuous integration i en klassisk dev., stage och prod. miljöuppsättning. Även för WordPress.

Joachim Erlandsson var webbprojektledare för denna communitydel av Sonymobile.com.

sony mobile wordpress

 

 

 

 

 

 


Atiendo

Kommentarer

  1. Pingback: Drupal eller Wordpress eller…? | The Frank Family

Leave a Comment