Spam blir ännu mer personlig, namnger dina kompisar

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

”Jo du, vet du att (X förnamn) som liksom du gillar (Y aktivitet) som du träffade på (Z plats) kommer vara på (det event vi marknadsför)?”

Det är inte svårt att se vilken väg spam kommer ta väg härnäst i den desperata jakten på klick och konverteringar. Med inköpt data eller sociala graf-kopplingar mot Twitter och Facebook och lite Robot written content (Algorithm Articles) är det fullt möjligt att författa personliga e-mail a la det ovan.

Denna typ av spam har redan nu börjat dyka upp från olika avsändare och väntas en ljus framtid. För visst reagerar mottagare bättre på några kompisars fulla namn än att bara få ett personligt tilltal i rubrikraden? Och så länge som tekniken ännu är färsk åtnjuts fortfarande en sedvanlig, digital early-adopter fördel för avsändaren.

Konferensen Web Summit i Lissabon den 7-10 november med CEO Paddy Cosgrave tillhör de som använder tekniken.

Kopplas lite självlärande machine learning till fenomenet kommer det bli tufft för spam-filtren att bedöma vad som är äkta mail och inte.

Tekniken fungerar bättre för e-post och marketing automation än annan producerad content (information inmatad i CMS) i dagsläget. Möjligtvis kan de bli intressant i e-handelssammanhang framöver då det är en sektor där kunderna gärna övertygas av varandra.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia visar upp nytt ID, stora re-platform projekt på gång

Kommentarer

  1. Machine Learning /AI #Spam is here. Beware.
    #robotwritten #ai #algoritmarticles #machinelearning

Leave a Comment