Sportvarumärket lämnar fysiska återförsäljare med ny Centra D2C, speglar B2B

In Centra, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Daily Sports är det största varumärket i Sverige gällande golfkläder för kvinnor. Försäljning finns dessutom i ytterligare 26 länder.
Sportvarumärket har nu valt gå live med en egen ny Centra D2C headless e-handel. Daily Sports berättar de tidigare var helt beroende av sina fysiska återförsäljare. Men satsningen på Direct-to-Consumer blir en ny, global flaggskeppsbutik för sportvarumärket med övergripande mål att lansera fem nya marknader under resten av 2021.

Daily Sports har en etablerad position på marknaden sedan de grundades för 25 år sedan, med ett flertal säljteam och fysiska butiker i både Europa och USA – och syns frekvent på bland annat den välkända golfdestinationen Pebble Beach. Men i e- handelsvärlden är de relativt nyutkomna. Med en försäljning som tidigare legat på 95 procent hos återförsäljare och distributörer, och enbart fem procent online, är målet nu att jämna ut de siffrorna markant under kommande år. Att bibehålla en stark varumärkesidentitet är dock fortfarande något som ligger Daily Sports nära hjärtat, både visuellt och tekniskt.

“ – Vi satsar på DTC för att stärka varumärket och samtidigt skapa ett eget ansikte utåt. Vår egen plattform ska vara som ett inspirerande magasin för kunden att titta i. För att möjliggöra detta utvärderade vi ett flertal plattformsleverantörer, men bestämde oss snabbt för Centra då de är väldigt duktiga på att stärka varumärken inom fashion- och retailbranschen.”

För att kunna erbjuda samma upplevelse på flera marknader globalt blev ett plattformsbyte nödvändigt. Matilda Lanhör fortsätter:

“ – En annan anledning var Centras B2B-lösning, som vi långsiktigt kollar på att koppla på för att B2B och DTC enklare ska kunna speglas mot varandra. Vi kände inte att vi kunde växa med plattformen vi använde innan, och valde även därför att byta till Centra – för hela orderhanteringen, returflödet och internationaliseringen. Istället för att lägga pengar på att fixa det som inte gick med den gamla plattformen såg vi bättre och nya möjligheter på vad vi kunde göra med Centra”

Säger Matilda Landhör, Interim Head of Ecommerce på Daily Sports. Varumärket är familjedrivet och är både skapat av och riktar sig mot enbart kvinnor. Kläderna ska vara kända för kvinnlig passform i unika mönster med attraktiva detaljer, utan att kompromissa på funktionalitet eller komfort.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cake och 64 kunder till live på Centra headless e-commerce