Spotin tredje aktör att lägga e-handel ovanpå nyhetssajt, får in Egmont

In Content Marketing, CXM, E-handel, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tipser har fått en UX-maxad och snabbladdande konkurrent från Luleå. Spotin integrerad e-handel i iFrame har vunnit några större kundkonton efter lanseringen förra året.

Lösningen kommer till marknaden tre år efter Tipser började jobba med Nyheter24 och DagensPS i jakten på nya intäktskällor utöver betalväggar och blockade annonser. Men Spotin ser bättre ut och har en bättre lösning för att peka på de artiklar som nämns i det berörda innehållet. Flödet laddar inte om och har omsorgsfullt designats för att smälta in i sin overlay. Det kan varit anledningen till att Cafe.se (en WordPress CMS användare) och Egmont förlag valde att använda tjänsten för hela sin webbplats. Som PSP används främst Klarna Checkout.

Dessutom har Spotin både namnkunniga profiler som investerare tillsammans med utmärkelser från DI och i andra startupsammanhang. Totalt har Spotin tagit emot drygt 7 Mkr från investerare.

Tipser i sin tur säger sig 2020 jobba främst med Bonnier, Pricerunner, Elle, Hubert Burda Media, Bauer och Cosmopolitan.

Spotin AB omsatte senaste bokslutsåret 2,2 Mkr och gick med runt -1 Mkr i förlust. Tipser AB omsätter 27,6 Mkr, men går back med hela -17 Mkr förra året. Under sina fem verksamhetsår har Tipser gått back med totalt -42 Mkr. I branschen finns även, också de svenskgrundade, Apprl som riktar sig mer mot influencers varuförsäljning i sociala kanaler. De tog i slutet av 2018 in 22 Mkr och går back med -7 Mkr på en 36 Mkr omsättning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

Det enda problematiska med Spotin är kanske att sista kassastegets accept av varukorgsinnehåll har en knapp som, i de största webbläsarna (Chrome, ser bättre ut i Edge), hamnar under vad som går att läsa. Men tjänsten är som sagt blott ett år gammal.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss