SSWC 2011: En hel del CMS

In Featured, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Svensk WordPress-hysteri ja, en stor del av skaran som står bakom denna hysteri kommer sedvanligt samlas på Tjärö för SSWC (Sweden social web camp). Konferensen äger rum om två veckor.

Årets unconference har en hel del CMS-relaterade, intressanta samtalsämnen. Dessa samlas i år i en ”grid” och kan föranmälas via Uservoice. På plats ansluter sig efterhand deltagarna till de framröstade samtalsämnena.

I gridden i år syns t ex:

  1. Tre vinklar av WordPress
  2. Responsive design
  3. Framtidens CMS och intelligenta publiceringsystem

Den senare har  initiativtagaren Andreas Carlsson gett följande, rätt intressanta men starkt SSWC-målgruppsanpassade beskrivning:

Vi går mot renare design, minimalare appar och tjänster, större respekt för våra kunders tid och bättre upplevelser för besökarna på våra webbplatser. Men mitt i det har vi missat oss själva som skapare och producenter av innehåll. Varför har inte vi samma minimala och intuitiva gränssnitt som många appar och tjänster har?

Framtidens CMS kommer att vara extremt minimalt, helt utan interface och vara lärande så att det känner igen just vår typ av innehåll och hur och vad vi skriver. Det kommer även vara frikopplat från web-browsern så att vi fritt kan skapa innehåll direkt från de text-appar vi föredrar.

Denna session är tvådelad; första hälften blir konkreta demos och exempel på tekniker vi kan använda för att skapa framtidens CMS. Andra hälften blir ideer och visioner om hur framtiden kan se ut.

Exempel på det du kommer att få se är; auto-publicering av text-filer, automatisk markup utifrån text, använda Dropbox som en publiceringsmotor med mera.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sköna tekniska val när Montrose by Carnegie bygger om från grunden

Kommentarer

  1. som en ö för alla som tycker epa-traktorer är the shit. inte för proffsen – liksom.

Leave a Comment