Ställde om helt till distansundervisning, nya Distanspedagogik.se togs fram på bara veckor

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Många tvingas att studera på distans på grund av den rådande situationen i världen och Sverige i och med covid-19. För att stötta pedagoger, i en för dem ny situation, berättar Consid att de tillsammans med kunden Göteborgsregionen tagit fram nya webbplatsen distanspedagogik.se på en SiteVision Cloud.

En stor utmaning ska har varit att på kort tid möta behovet då frågan var högaktuell och brådskande. Man ville skapa en kompetensbank där man kan ta del av hur man kan hantera situationen, vilka verktyg som finns, tips och tricks och hur man kan tänka framåt. Utmaningen låg i att snabbt skapa gränssnitt, struktur och utveckla allt.

”– Kommunerna har gjort ett fantastiskt omställningsarbete till distansundervisning bara på några veckor. I det här arbetet önskar vi på Göteborgsregionen vara en viktig pusselbit.”

Säger Kristoffer Hedram på Göteborgsregionen. Parallellt med projektet pågår ett kartläggningsarbete för att synliggöra nuläge, utmaningar och lösningar i totalt 20 kommuner inom Västra Götaland. Detta innebär att sidan kontinuerligt kommer att uppdateras utifrån kommunernas behov och frågeställningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Paradigm Consid släpper live WA3RM på Wix

Göteborgsregionen består av 13 kommuner som arbetar tillsammans. Dessa består av Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Tillsammans driver de utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige.