Stärkta av Google Plus vill Blogger ge WordPress.com en match

In Analys / Statistik, Chatbots, Community, Facebook Pages, Google Voice etc, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Allt från Google är inte guld som glimmar. Det visar historien, men frågan är om Google kan slå två flugor i en smäll genom sin Google Plus succé i sommar.

Nästa steg i ”det sociala Google” sägs vara en rejäl uppdatering av Blogger förvärvet från 2003. Världens femte största sajt (enl. Alexa) med 400 miljoner läsare.

De senaste åtta åren har inte mycket hänt med Blogger. Vilket främst syns i gränssnitt och funktion, men under 2010-2011 har vissa saker förändrats.

Det senaste har Google valt att introducera Web Fonts till bloggplattformen, lagt till integrerad Google Analytics statistik och ett bättre spam skydd. Google kan sedan tidigare dessutom ståta med bättre uppetid än hos WordPress.com.

Och nu talas det om att större utvecklingsresurser satts in för att skapa en ny version av bloggmotorn. Ännu har inte 2011-redesignen (se bilder) släppts, men det syns att inspirationen hämtats från ledande WordPress.com. Som är medvetna om förändringarna, Matt Mullenweg kommenterade hotet i en intervju nyligen.

Fortsätter populeringen av Google Plus identiteter och all social aktivitet blir det en enorm fördel att knyta en uppdaterad Google Blogger bloggtjänst till. Circles-layouten (se video nedan) påvisar en klar koppling till Google Plus. Dessutom påvisas en del andra fina geografiska taggningsmöjligheter etc.

Eftersom WordPress tagit steget och blivit en klart hot mot de övriga proprietära och öppna CMS:en borde även CMS-tillverkarna kasta ett öga på Blogger och all dess miljoner aktiva publicister.

Google har de senaste åren gjort flera misslyckade försök att ta sig in på den internationella CMS-marknaden genom nedstängda Google Pages, Google Sites, sajt-templates till just gamla Blogger och eventuellt även med kommande Google Plus Pages for Business.

Blogger (med 400 miljoner användare

Kommentarer

Leave a Comment