Status inom AI-utvecklingsramverk, Amazon och Microsoft teamar upp i kampen mot Google

In AI, Machine Learning, Botar, Amazon, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sugna på det senaste inom vilka av the ”four horsemen” som backar vilka AI- och machine learning utvecklingsramverk? Klart ni är det. Att utveckla inom AI på ramverk kommer ju bli nästa javascriptramverks-diskussion.

Det här är en rätt knepig historia. Google har haft ett större försprång inom området ett tag, vilket lett till att Microsoft och Amazon i veckan berättade om hur de ska samverka genom att stödja open source baserade Gluon tillsammans.

Googles försprång kommer främst genom egna, populära verktyget TensorFlow. Som länge även varit en favorit att använda inom Amazons tjänster.

Vi har mer på samma ämne:  1922 algoritmer om hur Google och Yandex funkar har läckt

Och trots det nya fokuset på Gluon väntas inte Amazon sluta stödja TensorFlow. Amazon är faktiskt så pass trona ramverket att de sponsrar team som utvecklar på det. Inte heller kommer de sluta stödja sitt egna TensorFlow alternativ, MXNet. Även Microsoft har en egen TensorFlow utmanare, kallad CNTK. Den ska också få leva kvar.

Men med open source fokuset hoppas ändå Amazon och Microsoft snabbare närma sig sin gemensamma fiende, Google. TensorFlow kräver inte något i Googles driftsmiljöer för att fungera.

Vi har mer på samma ämne:  SEB aktiverade 11 nya A/B-bank och CX-tester under 2021

Gluon ska även gå att få ihop med MXNet och CNTK (en version är på gång) på olika sätt.