Stor omorganisation på ICA, så formerar sig bolaget 2023 digitalt

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ICA Sverige digitalt inleder året med en större omorganisation där Strategy and Technology skapas. Enheten kommer ledas av Peter Muld, tidigare digital strategichef och dessförinnan på SAS. Sedan skapas även betydligt större enheten Försäljning och marknad som leds av Joakim Bohman, senast försäljningschef.

”− Det har skett stora förändringar på marknaden och i vår omvärld som kräver att vi ser över våra arbetssätt för att jobba enklare, effektivare och med ett tydligare fokus på försäljning och kundupplevelse.”

Den nya organisationen träder i kraft den 1 mars 2023, meddelar VD Eric Lundberg (tidigare Kjell & Co.).

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Det innebär att tidigare fyra avdelningar blir två för ”starkare försäljningsfokus, snabbare beslutsvägar och ökad konkurrenskraft”. Marknadsdirektören Josefin Lundmark blir istället Icas chef för varumärke och marknad. ICAx innovationshubben med Ariella Rotstein verkar få leva kvar i samma, mer oberoende form som tidigare. Benny Svensson är fortsatt IT-direktör (CIO), ICA Gruppen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Oracle sparkar över 10 000, e-handel och CX värst drabbade

ICA jobbar med landets största inhouseenhet, Ocado ehandel, Frontify, Optimizely och mycket, mycket annat.