STS Alpresor byter från KnowIT till Star Republic, Episerver blir nytt kampanjstöd

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Numera franska Star Republic har släppt ett nytt större case under hösten. Det är STS Alpresor som valt att uppdatera sin plattform till en nyare version av Episerver CMS samt valt att ta fram en helt ny design för deras digitala närvaro.

STS Alpresor behövde förändringen då de ville kunna tillhandahålla sina kunder mer tydlig information och inspiration samt ville låta alla redaktörer få ett enklare sätt att arbeta. STS berättar att webben skulle samtidigt vara inspirerande att navigera igenom och enkel att uppdatera för alla nya erbjudanden som de som resebolag måste publicera.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordiska Galleriet och Länna Möbler handlar upp Norce och Contentful, lämnar tidigare uppskattad lösning

Målet med den nya designen ska vara att skapa en tydlig överblick samt inspirera ressugna att lära sig mer om de olika resmålen och aktiviteter som STS Alpresor erbjuder.

STS Alpresor är inte ensamma på Episerver som resebolag, men de tillhör en något tynande skara. TUI/Fritidsresor har övergett sin lösning för en SAP hybris sedan några år tillbaka, Ving kör fortfarande på en custom .NET-uppsättning med bl a Cloudflare och Apollo har valt en N2 open source .NET CMS. Langley kör på Episerver av NetRelations sedan 2009.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAP lägger ned SAP hybris, en era är över

STS Alpresor grundades 1976 och är Nordens största arrangör av resor till Alperna. STS Alpresor köpte senast 2012 in en Episerver 7.5 då framtagen av Episerver-teamet på KnowIT.

Hur långt har svenska verksamheter kommit inom omnikanal?

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter om vad era konkurrenter gör.

Kommentarer

  1. Projektet mellan Star Republic och STS är under 2017 ytterligare en i raden misslyckanden från den lokala e-handelsleverantören i Göteborg.
    Förhoppningsvis fick STS en bra lösning för både ressugna och redaktörer. Men det har kostat så mycket mer för STS än vad Star lovade. Och vägen dit har varit kantad av många hårda diskussioner, avtalsförhandlingar i efterhand och kompromisser.
    För att inte tala om hur dålig kulturen är på Star pga av osunda projekt som medarbetarna dagligen får tampas med. Designers, systemutvecklare och projektledare. En arbetsplats där arbetsmiljön inte är bra pga Star säljer in orealistiska projekt som varken gynnar medarbetarna eller kunderna.
    En intervju med STS så här ett par månader senare kring samarbetet med Star Republic vore intressant att få göra.

Leave a Comment