Sundsvall kommun kastar ut EPiServer och SiteVision för WordPress

In Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Sitevision, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Sundsvall kommun väljer avveckla både EPiServer, Content Studio och Sitevision CMS för en ny WordPress installation. Att det fanns hela tre parallella verktyg hade med historik och arv att göra, enligt kommunen.

En genomförd förstudie under 2014, där MKSE.com bidrog med historik och branschdata, rekommenderade ett införande av den WordPress och en långsiktig avveckling av befintliga verktyg.

Organisationen tillför dessutom inhouse utvecklingskompetens inom WordPress. Fördelarna med WordPress kommunen hoppas på är en effektivare utvecklingsprocess med egen kompetens, ett bättre iterativt arbetssätt och snabbare leveranser, större kompetenstillgång och effektivare förvaltning och samverkan.

WordPress ska införas under andra halvåret 2014. Kommunen använder sedan tidigare ramverket OpenHierarchy och e-tjänsteplattformen Open ePlatform vid utveckling av e-tjänster och webbapplikationer. Allt som utvecklas är i öppen källkod.

För alla enheter

Kommentarer

  1. Pingback: Sundsvalls kör WordPress | Gårdebratt.se

  2. Pingback: Sundsvalls kommun > WordPress | Gårdebratt.se

  3. Roligt att vår förstudie uppmärksammas! Nu påbörjar vi arbetet med att införa den nya plattformen WordPress. Ni kan följa detta och mycket annat som sker inom Sundsvalls kommun på: http://utveckling.sundsvall.se

Leave a Comment