SvD fimpar Escenic för hypersnabb Heroku och Node.js

In Cloud / Förvaltning, Escenic, Java, Nyheter, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

SvD berättar i en bloggpost att de anslutit sig till de tidningar som flyttat ut CMS:et för att få en mycket snabbare och mer skalbar miljö (för övrigt samma siffror man berättade om redan i höstas).

Men nu finns mer detaljerade uppgifter om den faktiska lösningen. Den nya tekniska infrastrukturen för SvD.se bygger på en ”micro services-arkitektur” med ett frontendlager på Heroku och som är i skrivet i Node.js. Bakom frontendlagret ligger ett API som är skrivet i Java. Detta API hämtar just nu artiklar från Escenic men är förberett för att hämta innehåll från SvD:s nya applikationer och CMS.

I somras berättade Expressens utvecklingsteam för MKSE.com om samma iaktagelser och bryska hantering av CMS.

Även Aftonbladet har en högst internt utvecklad driftsmiljö anpassad för snabbhet och skalbarhet sedan några år tillbaka. DN.se berättar sedan i höstas om arbetet med deras miljö NAVet som främst anpassats för prestanda. 

0s
responstiden föll med en hel sekund efter lansering
TV4’s driftiga utvecklingsgäng med Per Åström har gjort ett stort jobb med att dra i denna utveckling vi ser hos alla tidningar. De lade delar av sin miljö i det skalbara molnet, som SvD nu valt, redan 2010.

Leave a Comment