SvD.se iscensätter ny möjlighet att tjäna pengar

In Content Marketing, Escenic, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Med bara dagars mellanrum har månghövdade grupper inom både SvD.se, DN.se och Aftonbladet.se samlats för att prata om möjligheterna att skapa en ny typ av innehåll som, främst äldre, köpstarka besökare kanske saknar idag. Och som de framöver kan tänka sig betala för.

Och samtliga har, med amerikanska förlagor, trott sig se en framtid för multimediaberikade, omfattande flersidorrepotage av troligtvis grävande journalism inom ett aktuellt tema. Med tillhörande, omfattande bildmaterial, inlänkade widgets som kartor och film samt en ”Medium.com”-luftig design, vänlig för ögat.

Vissa tror att just detta är den framtida, djupare journalism som läsarna kan vara beredda klicka på en kreditkortskopplad ”prenumera”-knapp för.

-0
Mkr ville Bonnier även få i ersättning för att ta över skuldtyngda SvD enligt di

I SvD.se’s fall återfinns framtiden inte på den centrala Escenic installation som man just nu snabbar upp. Det är en WordPress som får förtroendet att hålla SvD Näringsliv Storytelling repotage, som det om Riga.

Här återfinns alla de egenskaper som alla tidningar just nu beta-lanserar och laborerar med. Tillsammans med en parallax scroll-effekt och stora Twitter-knappar till ansvariga skribenter.

Bild från när DN visade upp sina nya ambitioner

Allting hålls fortfarande väl separerat från den vanliga SvD.se-designen samtidigt som besöksloggar analyseras. Mer än så får vi inte veta, SvD utvecklignsbloggen har inte uppdaterats sedan i januari.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Assessio satsar globalt med Wordpress och martech-stöd från Zendesk

Leave a Comment