Svea Ekonomi ska skapa digitalt förtroende med ny UX från Valtech

In Nyheter by Martin EdenströmLämna en kommentar

Småbanken Svea Ekonomi som ger snabblån till privatpersoner har investerat i en ny, professionell och förtroendeingivande profil samt digital identitet.

Det blev ett UX-team från Valtech som står bakom den nya identiteten på bl a Svea.com. Det är ingen banbrytande lösning som sjösatts, centrerat sök, heltäckande bakgrundbilder, tre följande målgruppsingångar, några erbjudande med ihåliga/semitransparenta överliggande knappar och en footer-meny.

Google Tag Manager och Hotjar används för att kontinuerligt lära sig mer om nylanseringen. Iréne Thorstensson, Svea Ekonomi beställde.

Hela Svea.com är inte omgjord, corp.sajten jobbar fortfarande med blått, vitt och grått samt ser i desktop nästan ut som den kunde gjort på 90-talet. Svea Ekonomi har även en egen “Klarna-kassa” kallad Svea Ekonomi Checkout.

Idag nominerades satsningen till kategorin “Information – Digital” i Svenska Designpriset 2017.

Sajten ligger just nu i Valtechs nya förvaltning/AM erbjudande “Valtech Live”, som inte enbart hanterar Jira-ärenden men jobbar proaktivt med att vidareutveckla och optimera lanserade webbtjänster.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.