Svea installerar Centra e-handel, stärker upp e-handelsteamet

In Centra, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Familjeföretaget Svea ska storsatsa på e-handel med en ny headless Centra installation. En transformation ör på gång, de fysiska butikerna har nu avvecklats och bytts ut mot en ny digital flaggskeppsbutik på Sveasvea.com. Med design av e-handelsbyrån Rivercode. En Jetshop lämnas därmed. Samtidigt har e-handelsteamet stärkts upp för att nå målsättningen att växa internationellt – och dubbla försäljningen i e-handeln vartannat år.

”- Efter en omfattande omställningsperiod är vi nu 100% redo att på nytt lyfta Svea till nya höjder. Under de 25 år som Svea drivits inom familjen har vi gång på gång bevisat att vi klarar av att ställa om och återhämta oss, och denna omställning är inget undantag. Vi har nu ett otroligt kompetent team som brinner för e-handel på plats, en solid e-handelslösning på Centras skalbara plattform i botten, och en look-and-feel som genomsyrar varumärket Svea på alla beröringspunkter som tagits fram av vår byråpartner Rivercode. Vi kommer fortsätta jobba med våra återförsäljare, men satsar nu på att dubbla omsättningen i e-handeln vartannat år med målsättningen att e-handeln i framtiden ska utgöra 80% av försäljningen.”

Säger Ted Wallmansson, Head of Marketing på Svea. Målet är att inom tre år omsätta 80% av bolagets intäkter i den egna e-handeln, och övriga 20% via noga utvalda återförsäljare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  byTiMo väljer Centra, Storyblok och Rule composable commerce