Svenska byråerna paketerar egna WordPress-ramverk, utlovar fantastisk ”perf” och SEO

In Hubspot, Nyheter, Offentlig sektor, Open source PHP, SEO, Webflow, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mitt i en ökad popularitet av t ex Storyblok, Hubspot CMS och Webflow (även om den sistnämnda verkar stannat av något efter 2023) så berättar två svenska webbyråer om hur de tagit in, anpassat och skapat egna varianter av senaste versionen av WordPress CRM.

0 st
WordPress paketeringar avtäcks
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Det är både MaaS-byrån Klingit och reklam- samt strategibyrån Äventyret som tagit fram egna varianter anpassade för olika branscher, sektorer och vertikaler under 2024. I Klingits fall är det en WordPress med utvalda plugins och en egen blockbuilder kallad Klingit CORE.

Byrån säger de ska ha investerat över 1000 timmar i att fullända ramverket. Speciellt inom SEO och användarvänlighet vill man lägga till sin egen erfarenhet och ”best-practice”. Inom SEO ska det handla om att hela 90/100 i SEO-poäng utlovas. Det kan vara baserat på officiella Google Lighthouse performance scoring beräkningen, men det framgår inte.

Hos Äventyret handlar det om en lösning framtagen tillsammans med bl a Sveriges Tidskrifter för att få fram en mer ”perf”, SEO och konvertering högpresterande WordPress webbplats. För framförallt tidskriftsbranschen då.

Den går under namnet Äventyret Akka och är utöver WordPress CMS ett egenframtaget Next.js-frontend samt utvalda plugins. Det ska finnas flertalet Äventyret kunder som använder plattformen idag och insikterna för hur den utformas ska komma från över tio års arbete med webbprojekt av denna typ hos byrån. Äventyret jobbar just nu även mycket med offentlig sektor och historiskt stora WordPress-kramande aktörer som Karlstads kommun.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sportson sjösätter e-handel på Norce för B2C och B2B