Svenska CMS-konkurrensen hårdnar

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Visst släpps det bra mycket färre svenska CMS-projekt jämfört med q1 och q2 2009? Spekulerar vi i budgetar skulle det kunna vara logiskt. De ett till fyra kvartal långa CMS-projektens frånvaro märks nu efter strypt IT/marknads-budget det sista kvartalet 2008 och första kvartalen 2009.

Och en viss önskan att ta in helt nya uppdrag via mer breda kanaler hos konsulterna märks. Inte minst på Google AdWords. Allt fler svenska CMS-företag kör kampanjer för att synas och försöka locka in nya kunder. Så många var de inte CMS-relaterade annonsörerna i våras. Med högre beläggning dämpas önskan att behandla helt nya kundsamtal och tidskrävande, mindre sannolika framtida projekt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så resonerade Saab när de valde ny cloud- och innovationspartner

Svenska CMS-företag som annonserar just nu är Sogeti, som via söktermen ”episerver” berättar att de med står bakom:

200 EPiServer-projekt – Flest certifierade konsulter i Sverige – och alltid nära dig.

På samma term annonserar Storstadens IT Konsult AB, Milagro, Addskills, Metamatrix och EPiServer själva – för Community 3.

Kommentarer

  1. En annan sannolikt konjunkturrelaterad grej är att vi som CMS-implementatörer just nu uppvaktas rätt flitigt av företag som vill att vi ska börjar arbeta med just deras CMS. Jag har 1-2 sådana som kontaktar mig i veckan just nu och det är relativt nytt. Så såg det inte ut för ett halvår sedan.

Leave a Comment