Svenska företag som vågar Yammer mikroblogg

In Intranät, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Twitter är ju grejen nu, även som content i CMS-projekten. Som ni sett i de senaste kvartalens releaser.

Men hur kul är alla dessa importerade flöden på startsidan i längden? De flesta CMS (WordPress undantaget, med bl a Twitter Tools) har faktiskt inte ens fått till att generera tweets för skapade inlägg (annat än som RSS till en användare).

Vissa CMS-projekt kanske istället borde snegla på Twitters corporate motsvarighet, Yammer.

Tjänsten styrs av din företags e-mail, på samma sätt som Facebook när det slog igenom. Fokuset på interkommunikation passar t ex bättre för intranätprojekt. Och Yammer har nu i dagarna lanserat nya plugins för Microsoft Outlook och Windows Mobile. Inga fel USP:ar i kunddemonstrationen.

De som vågat testa att använda Yammer internt är IOGT-NTO (även EPiServer Relate+ kund) . Även SVT och Projectplace har gjort försök med tjänten internt.

Dock är Yammer ännu svår att designa för ett specifikt intranäts webbdesign. Men med de widgets som ska vara på väg kommer det bli lätt att hur som helst visa på mikrobloggaktiviteten på t ex EPiServer intranätets startsida.

Jonas Lejon borde för övrigt licensiera/sälja av Bloggy.se till någon CMS-leverantör. Som en svensk motsvarighet. Medan tid är. Som jag tipsade om i januari, Jonas ;)

Kommentarer

Leave a Comment