Svenska företag uppgraderar sina webbar med “online-Photoshop” widget

In Episerver, Javascriptramverk, Nyheter, Online Marketing by Martin EdenströmLämna en kommentar

För några år sedan var det en stor nyhet då tjänster som Picozu och Autodesk Pixlr med avancerad HTML5 kunde inkorporera stora delar av Photoshops funktionalitet och köra den direkt i webbläsaren. Då spekulerade MKSE i att det borde vara något webbredaktörer i längden borde kunna dra nytta av och spara tid och pengar på. Teoretiskt skulle de kunna slippa skicka PSD:er fram och tillbaka till externa och kostsamma byrå-AD:s.

Men utvecklingen tog de kommande åren en annan vändning. Stöd inom CMS och i content-sammanhang visade sig istället mest bli fördefinierade lager (logotyper eller färgval) och egenskaper (ramar etc.) som lades på, automatiskt eller via ett klick i CMS:et. För mer kreativt skapande användes fortfarande de vanliga vägarna till webbråns AD och dennes Photoshop. PSD:erna har fortsatt skickas fram och tillbaka. Kanske vågade inte


Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett gratis konto.
Använd registreringslänken för att skapa en ny användare. Därefter kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag såväl som nästa vecka. Att registrera sig är standard på kvalitativa nyhetssajter. Detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller omfamna kundupplevelsen och låt din webbläsare auto-fill populera dina personliga uppgifter i gult.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning efter första inloggning behövas.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före digitalt.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.