Svenska företag uppgraderar sina webbar med “online-Photoshop” widget

In Episerver, Javascriptramverk, Nyheter, Online Marketing by Martin EdenströmLämna en kommentar

För några år sedan var det en stor nyhet då tjänster som Picozu och Autodesk Pixlr med avancerad HTML5 kunde inkorporera stora delar av Photoshops funktionalitet och köra den direkt i webbläsaren. Då spekulerade MKSE i att det borde vara något webbredaktörer i längden borde kunna dra nytta av och spara tid och pengar på. Teoretiskt skulle de kunna slippa skicka PSD:er fram och tillbaka till externa och kostsamma byrå-AD:s.

Men utvecklingen tog de kommande åren en annan vändning. Stöd inom CMS och i content-sammanhang visade sig istället mest bli fördefinierade lager (logotyper eller färgval) och egenskaper (ramar etc.) som lades på, automatiskt eller via ett klick i CMS:et. För mer kreativt skapande användes fortfarande de vanliga vägarna till webbråns AD och dennes Photoshop. PSD:erna har fortsatt skickas fram och tillbaka. Kanske vågade inte

Fler artiklar om ämnet:  Söderberg & Partners visar vad de står för på Episerver av Apegroup

premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

Fler artiklar om ämnet:  Söderberg & Partners visar vad de står för på Episerver av Apegroup

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.