Svenska företag uppgraderar sina webbar med “online-Photoshop” widget

In Episerver, Javascriptramverk, Nyheter, Online Marketing by Martin EdenströmLämna en kommentar

För några år sedan var det en stor nyhet då tjänster som Picozu och Autodesk Pixlr med avancerad HTML5 kunde inkorporera stora delar av Photoshops funktionalitet och köra den direkt i webbläsaren. Då spekulerade MKSE i att det borde vara något webbredaktörer i längden borde kunna dra nytta av och spara tid och pengar på. Teoretiskt skulle de kunna slippa skicka PSD:er fram och tillbaka till externa och kostsamma byrå-AD:s.

Men utvecklingen tog de kommande åren en annan vändning. Stöd inom CMS och i content-sammanhang visade sig istället mest bli fördefinierade lager (logotyper eller färgval) och egenskaper (ramar etc.) som lades på, automatiskt eller via ett klick i CMS:et. För mer kreativt skapande användes fortfarande de vanliga vägarna till webbråns AD och dennes Photoshop. PSD:erna har fortsatt skickas fram och tillbaka. Kanske vågade inteVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.