Svenska leksaksbolaget Micki går ut i Europa med Vendre och Contentor

In E-handel, Nyheter, Vendre by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Klassiska, svenska leksaksveteranen Micki har nyligen lanserat ute i Europa och satsar vidare i höst. Egna sajten Mickiofsweden.com har fått ett lyft och återfinns numera på en svensk Vendre skalbar Ecommerce med Mailchimp MA och GTM stöd. Micki är ett familjeägt företag som funnits sen 1944. Mickis mål var att skapa en ny, unik e-handel som levererar en kundupplevelse i framkant, samtidigt som den stärker deras brand och framhäver deras breda produktsortiment. Inför lanseringen önskade de dessutom samla hela sitt breda varumärkessortiment i en och samma e-handel. Detta innebar i praktiken att 4 egna hemsidor och en webbshop skulle bli en och samma butik i plattformen Vendre.

För contentanpassning på flera språk har man tagit in hjälp av översättningsbyrån Contentor. Nu finns sajten öppen i Norge, Danmark, Finland, Tyskland och övriga EU på kort tid. För att Mickis content ska fångas upp av sökmotorerna har allt content SEO-[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]anpassats. Olle Hyberg, Head of Sales and Partnerships på Contentor, säger:

” – Många klassiska varumärken tar steget att bygga upp en egen försäljningskanal direkt till kund. E-handel är mer eller mindre en självklar kanal. Men att lansera det fullt ut på alla marknader är det inte alla som gör. Vår kund Micki valde att starta upp e-handel med flera marknader direkt. Att lokalisera innehållet var självklart för dem. På köpet får de också en bättre kommunikation med de lokala marknaderna som då även återförsäljarna får del av.”

Vendre AB omsätter 14,4 Mkr med ett resultat på 1,2 Mkr.

[/ppp_patron_only]
Vi har mer på samma ämne:  Gul&Blå öppnar upp ny e-handel, svenska plattformsval och strategier