Svenskafans.com designar om och landar på risig .NET

In Microsoft .NET, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Och där uppdaterade äntligen Stampens Svenskafans.com till de senaste 8 och ett halvt års version av webb på Microsoftplattform. De har väntat så länge att lämna VB att jag undrade vad det var som spökade. Att sajtens forumlösningar (som är den stora trafikdrivaren) dessutom går ned och är onåbara några gånger i veckan borde ökat på viljan till systemskifte.

Text och bild har blivit mycket större – men samtidigt relativt odisponerat, skulle ni inte säga? Scrollandet har tagits till en ny nivå. Vet inte vad användarna (87 600 medlemmar) kommer tycka om det.

En ny vänstermeny har introducerats på löpet. Flikar för Senaste, Mest lästa och Hetaste har lagts till. Inställningar för medlemmar är väldigt barskrapad och svårtydlig. Och Artikelkommentarer skriver inte under med medlemmens data. SSO i samma webbsida, någon? Artikelkommentarer ser just nu väldigt sårbar ut för spam utan CAPTCHA eller dylik lösning. Inloggningen fungerar bättre, användarna behöver inte logga på om och om igen i samma session (oavsett browser).

Skumt nog går flera av länkarna fortfarande till gamla .asp-sidor – som i sin tur fått väldigt icke friendly-URL:iga portningsnamn (ett siffer-ID). Det finns även helt trasiga länkar som inte ens går till gamla servern numera kallad www2. Detta verkar lett till att moderatorer inte kunnat författa artiklar i samma snabba takt som de brukar.

Knappast samma smidiga .NET-portningssuccé som DI.se.

Nej, detta känns som en .NET-portning (välbehövlig) som sedan fick en del designförändringar ”när de ändå höll på”. Men alla moderna communityuppdateringar anno 2010 fick inte komma med. Detta vart då varken hackat eller malet.

Hoppas på rejälare feature-uppdateringar med de ”förändringar som ska introduceras de kommande  veckorna”.

Kommentarer

 1. Och som jag trodde blev det RAMASKRI och tom. strejk hos SvenskaFans-klubbarna. Tystnad råder just nu och detta ”Silenzio stampa” går runt sedan 28/9: [email protected]
  [email protected]
  [email protected]

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  Kära Centralredaktion.

  Vad i hela friden har ni gjort med sidan? Mitt designhjärta blöder något enormt nu!
  Jag vill inte veta vem som har fått fria händer, eller om ni anlitat en amatör, men sidan blev helt plötsligt horribelt ful och extremt otrevlig att besöka. Den är så långt ifrån en användbar sida som man kan komma just nu.

  Forumet ser ut som ett forum från sent 90-tal och hela upplägget skriker AMATÖR. Hela sidans syfte är ju att man ska kunna kommunicera och diskutera med varandra. Just nu går det inte eftersom forumet från förr, jämfört med nu, känns som ”Ground Zero”, om ni förstår vad jag menar.

  Just nu verkar ni väldigt pengarkåta med all reklam man möts när man surfar in på diverse lagsidor. Er fokus verkar ligga på att tjäna pengar än att lägga ner tid på oss fans, som gör att ni överlever, och på alla som frivilligt lägger ner tid på att skriva artiklar, utan minsta ersättning. Tänk på det.

  Från och med nu kommer jag bojkotta hela SvenskaFans, tills den gamla designen
  kommer tillbaka. Ni får nu en aktiv medlem mindre och jag kommer göra allt för att få
  med mig så många som möjligt.

  Mvh

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Leave a Comment