Sveriges absolut bästa webbplats tillhör Swedavia! MKSE Digital Excellence Awards 2017 Vinnare

In Content Marketing, CXM, E-handel, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nya Swedavia.se tog för ganska exakt ett år sedan in Grau designbyrå som ny UX- och designbyrå. Då sattes målet att göra resenärsupplevelsen på t ex Arlanda ännu bättre under 2017.

Och som de har lyckats!

Episerver CMS-releasen har, enligt de gedigna mätningarna i MKSE Digital Excellence 2017 Awards, kunnat stoltsera med:

  • Laddtid av startsida på 4,6MB om 1,72 sekunder, det innebär 2,67 MB/s.
  • ”HTTPS per default” påslaget, enligt Detectify och..
  • Online marketingstöd som Hotjar, Facebook Connect och Imbox.io chatt integrerat, enligt BuiltWith.
  • Dessutom en mycket låg responstid och 74 i Google PageSpeed.

Men vad som verkligen gjorde susen var det fina Google Usability betyget om 100/100. Maximalt utfall! Detta trots att de inte fick några bonus DMARC-poäng av Detectify.

Allt som allt fick releasen, under mätningar mars 2017, ett MKSE totalbetyg om 3,3. Hela +0,4 bättre än total-2:an i samtliga 10 kategorier!

Tekniken backend sköttes av Swedavia IT. Annika Persson Kvarnbergs, chef för Print och digital produktion på Swedavia tillhör beställargruppen på Swedavia.

Antrop berättade att de skulle jobba med service design för Swedavia förra året, men ska inte varit inblandade i detta case. Consid tog över Swedavia Episerver uppdraget från CGI i april 2016, men det gällde främst kravställning och projektledning och inte heller de har varit med i detta team.

Episerver har därmed en fin historia med just flygplatser, deras DXC-arbete 2016 tillsammans med inRiver för Cph.dk och Shop.cph.dk ska vara en mycket uppskattad innovativ, digital omnikanallösning enligt beställaren.

Swedavia AB är ett svenskt statligt ägt företag som bildades 2010 och både äger och driver 10 flygplatser i Sverige.

Så tacklar storföretagen Digital Transformation

Vill du också få stenkoll på området? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som hänt inom banker och Digital Transformation. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

Stort grattis till Swedavia.se som därmed slog de andra kategorivinnarna:

Men att dessa skulle vara Sveriges bästa webbar är faktiskt en sanning med modifikation. För i en sammanslagen vinnarlista kom andra aktörer än kategorivinnarna på 2:a till 10:e plats.

Efter Swedavia kom faktiskt Handel/Transport kategoritvåan:

Med ett totalbetyg om 2,9, det innebär att de delar andra-platsen med de två kategori-ettorna Statoil (Adobe AEM av Capgemini) och Blocket.se (inhouse, nyligen re-designad av Oakwood).

Därefter kom nya Glitter.se på en Magento e-handel och sedan var topp 6-10 plats totalt:

  • Gröna Gårdar (Django custom lösning av Aino)
  • Scandichotels.se (Episerver CMS av Valtech/Sogeti)
  • Telia.se (custom java av inhouse Telia)
  • Dometic.se (Sitecore av Consid/Happy F&B)
  • ComHem.se (custom .NET av inhouse ComHem)

Så stort grattis till er som kvalificerades som topp-10 i Sverige! Vissa kategorier är tuffare än andra.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Finansinspektionen senaste myndigheten som satsar på ett amerikanskt Pega low-code verksamhetssystem

Leave a Comment