Sveriges första webbplats låg på Roxen CMS

In Nyheter, Roxen by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Roxen AB berättar att de firar 20 år med några fler Metro-kunder i Torstar Corporation (även om huvudsajten ligger på Coldfusion) och Transcontinental (även om huvudsajten ligger på Liferay). Bolaget, som grundades 1995, säger att man 1993 var med och satte upp Sveriges första webbplats i Linköping University Lysator. Detta på en Roxen CMS tillsammans med en egenhändigt byggd webbserver som fortfarande ska finnas att ladda ned som open source. Roxen var efter 90-talet ett givet CMS...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.