Sveriges lantbruksuniversitet laddar tungt på Episerver med 12MB stora bilder

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

NearU berättar att Sveriges lantbruksuniversitet gått live med ett flertal nya webbar som de varit med och tagit fram. Alöt på en ny Episerver‬ CMS. Ny design är det även som avtäckts idag.

Nya SLU.se har bland annat försetts med enorma bakgrundsbilder. Någon typ av rekord måste slagits med denna, på mäktiga 12 MB. Otur för de besökare inom lantbruket som kan bränna ”halva mobilabbonemangets datamängd” på en bakgrundsbild.

Det och andra egenskaper har lett till att den nya sidan generellt inte laddar speciellt bra. I vårt test mättes svarstider på mellan 16,4 – 53 sekunder. I dagens performancekrävande” värld är 1 sekund en mer gällande typ av riktlinje för 2016. 

0s
i laddningstid är det inte många blivande bönder som orkar vänta på

Annars är det call-ot-actions i blåa knappar, ett oregelbundet Episerver Blocks löp samt listor med nyheter och kalendarium.

SLU – Sveriges lantbruksuniversitet utvecklar genom utbildning, forskning och miljöanalys kunskapen om de biologiska naturresurserna och människans hållbara användning av dessa. På SLU finns även ett antal kandidat-, magister- respektive masterutbildningar inom till exempel ekonomi, husdjursvetenskap, livsmedelsvetenskap och biologi.

Kommentarer

  1. Du måste ha testat när man indexerade om saiten. Provar gärna igen. den är under 1sek. http://tools.pingdom.com/fpt/#!/ez7EVh/http://www.slu.se/
    Det finns imagesresizer, största bakgrundbilden är 823Kb, visst bilden i original är så stor och kan nås, men den laddas ej om man inte direktlänkar den. Utan url för ladda är: http://www.slu.se/globalassets/webb16_exempelfiler/hightech_arsred_kvick_2.jpg?width=2000&height=500&mode=crop
    Villket också syns om du tittar på din test i pingdom :)

Leave a Comment