Sveriges mest använda lösning för intranät 2015 är..

In Drupal, Intranät, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, Optimizely/Episerver, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

WSA har just släppt årets rapport om intranätanvändning i Sverige. De tre största dominerar med nästan fyra femtedelar av alla 267 respondenters val av plattform.

Det vanligaste svenska CMS:et i intranät är fortfarande EPiServer med 36 procent, men det är en lägre andel än tidigare. EPiServer har tappat med 2% årligen under två år i rad.

Näst störst är SharePoint som ökar till 27 procent och därmed på kort tid dubblat sin svenska närvaro. Därefter kommer SiteVision som även de ökar till 16 procent. Fyra och femma på listan är egenutvecklade system samt ”no-names”. Drupal och WordPress har blott 2 procent vardera.

Till WSA säger 60 procent av de svarande att de har ett väl fungerande CMS. Nöjdast är intranätansvariga med SiteVision (87 procent säger sig vara nöjda där).

Det senaste om intranät

Vill ni också ha stenkoll på senaste nytt om intranät i Sverige? Missa inte denna omfattande nyhetslista över allt det senaste inom området. Plattformar, teknik, upphandlingar och kollegors val.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bara 309  svenska webbplatser klarar omfattande a11y-testet, storslam för Sitevision

Leave a Comment