Sveriges populäraste CMS enligt WSA Trendrapporten

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Nya siffror kring CMS, kundnöjdhet och en massa annat har anlänt från Web Service Award Trendrapporten 2011. Undersökningen är baserad på svar från 624 webbplatsansvariga på företag, statliga verk, kommuner, landsting och organisationer.

EPiServer fortsätter dominera som det klart vanligaste publiceringsverktyget även 2011. .NET-CMS:et står för en ökning från 2010 på hela fem procent och är nu upp i en marknadsandel på hela 41 procent.

Det näst vanligaste är även i år SiteVision med en andel på 8 procent.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Semcon lanserar Aleido, bolag inom "digitala eftermarknadslösningar" med 850 anställda

Custom CMS är nere i 14 procent jämfört med 17 procent 2010 och 19 procent 2009.

Bland statliga verk/myndigheter har hela 60 procent EPiServer. Sitevision har en stark ställning bland kommuner/landsting med en andel på 26 procent (25 procent 2010), men EPiServer är fortfarande störst även här med en andel på 55 procent (48 procent 2010).

Det är enbart e-handelskunder som inte primärt valt EPiServer CMS. De har istället främst skräddarsydda custom CMS/e-commerce lösningar.

Kundnöjdhet då? SiteVision har 85 procent nöjda kunder tätt följt av EPiServer på 84 procent.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI beräknar besökare på återvinningen, minskar besökstrycket på webben

Support? Vanligast är att man har support från både leverantör och internt, vilket 35 procent av de tillfråga har, även om det är en nedåtgående trend.

Kommentarer

  1. Detta blir väl bra för er oxå Simon

Leave a Comment