Sveriges Radio valde bort CMS, kör custom .NET

In Microsoft .NET, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Sveriges Radios custom CMS Isidor får leva kvar även under 2010. Nu har nya Isidor .NET lanserats av Valtech.

Sveriges Radio med beställare Per Sirén ska haft så många specifika behov gällande bl a publiceringsprocess och hantering av mediefiler så att ingen standardprodukt fanns att tillgå. Ett dåligt betyg för t ex branschfokuserade Escenic (Java) men även t ex Sharepoint (Microsoft, om det var ett absolut krav).


Men uppgraderingsprojektet såg även till att några nya funktioner infördes. Och användbarhet och design ska ha förbättras.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sveriges Radio släpper SR P0 intranät, hittar GDPR-lösning för Yammer

Utvecklingen påbörjades i januari och det nya systemet togs i drift i maj 2009. Nu har även stabilitet och prestanda testats klart.

Kommentarer

  1. Det hade varit väldigt intressant att få reda på vilka specialbehov de hade. Bara för att de inte finns ”out-of-the-box” med en standardprodukt så betyder det ju inte att det inte går att få till på ett snyggt sätt ändå, utan att behöva kosta skjortan.

  2. Netlight har varit med och hjälpt till med utvecklingen. Nya mobilsidor och en hel del dela/Facebook Open Graph integreationer av radio ska vara på g för q1/q2 2011.

Leave a Comment