Systembolaget öppnar Ölstudion Pop-Up Store med mängder av KPI:er, digitalt koncept och ID av BAS ID

In Analys / Statistik, Nyheter, Offentlig sektor, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Systembolaget gör inte reklam och vill inte öka försäljningssiffrorna, men efter ett rekordår i pandemin gör spritmonopolet ändå en större nysatsning inför säsongen 2021. På kyld öl och nya butikstypen ”Ölstudion by Systembolaget”. Den är en helt ny konceptbutik och pop-up store ”dedikerad till ölkonsten” som initialt öppnar i Göteborg med tillhörande sajt och digital identitet. Hela 600 sorters öl finns i pop-up’en.

Popup-satsningen ska enligt teamet bakom ha försetts med en mängd mättal och KPI:er (nästan som Amazon Go) så att den kan utredas och förbättras inför framtiden. Satsningen har en initial tidshorisont om tre år. Designstudion BAS ID [ppp_patron_only level=”1″]står bakom koncept och ID.

Vi har mer på samma ämne:  E-handelsansvaret landar på marknadschefen, så löser de utmaningen 2021

Den fysiska designen i butik (som även går in i andra element) ska ha försetts med en rad noggrant mer utvalda material och innehållsrik grafik för att skapa ”en detaljerad och funktionell canvas för de många färgglada ölprodukterna”.

I oktober hade bolaget vissa problem med att egna e-handeln plötsligt gick ned. Enligt Systembolaget har deras webb och numera e-handel 110 000 unika besök om dagen.

Systembolaget jobbar annars digitalt 2021 även med Nordic Morning, ARC Curamando som SEO- och contentkonsulter. Systembolaget.se är en Episerver CMS (med Google Analytics, Hotjar, Application Insight, Adyen, Vergic och Vimeo) framtagen främst av av Avanade och HiQ under de senaste två åren. Men på sistone ska Systembolaget främst byggt upp en egen större, intern DevOps och webbutvecklingsdivision med Episerver CMS-kompetens. Som är heltäckande och även inkluderar kreativa förmågor.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Seventy bakom lyckad StockX-lansering samt ny digital Shopify-närvaro för Nothing