Tankarna bakom att OKQ8 byter från Sitecore till Optimizely Commerce

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

OKQ8 har nyligen tagit in en inhouse Digital Experience Platform Owner stationerad i Stockholm och Köpenhamn för att sköta bolagets nya Optimizely Commerce installationer. Det innebär en ny era för bensinbolaget, inte bara sett till fossilt bränsle, men en tid utan Sitecore. I alla fall gällande OKQ8s e-handel. Optimizely i Sverige ser den nya kunden och övertagandet som en stark vinst inom bolaget satsningar på B2B:s specifika behov och allmän B2B-kommers i Norden.

Det danska CMS:et har under lång tid varit synonymt med OKQ8 och en större prestigekund. OKQ8 valde under hela 10-talets början att skala ut sin Sitecore installation för att även inkludera allt Marketing Automation-arbete samt sätta igång ett eget CXM arbete. OKQ8 har jobbat med ett internt online-team tillsammans med danska byråerna THINK – Digital Product Agency och Kraftvaerk för sajterna på Sitecore Experience Platform lösning, integrerad med danska uCommerce och ECM. Tidigare jobbade OKQ8 även med Creuna och Ingo.

Vi har mer på samma ämne:  Friluftsfrämjandet på Optimizely handlar upp ny digitalpartner

OKQ8 ska använda den nya plattformen 2021 för att skapa sig en egen stark förståelse för [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]sina kunders nuvarande och framtida behov. Samt för att utveckla en mer sammanhängande vision för alla plattformslösningar i både OKQ8 Sverige och Q8 Danmark.

Svenska okq8.se återfinns fortfarande idag på sin Sitecore XP CMS lösning för externa webben. Där finns Optimizely A/B-test aktivt tillsammans med bl a ContentSquare, Hotjar och GTM men ingen Ucommerce e-handel.[/ppp_patron_only]